Waddeneilanden

Waddeneilanden Terschelling of Vlieland

Een dagje naar één van de Waddeneilanden Terschelling of Vlieland is een leuk uitstapje om lekker uit te waaien. En gemakkelijk te bereizen vanuit Franeker! Vlieland is ook heel goed te voet te verkennen maar Terschelling is wat groter. U kunt daar met de fiets beter “uit de voeten” die ter plekke worden verhuurd. Er zijn meerdere verhuurders direct bij de kade: ook voor elektrische fietsen (e-bikes). In drukke periodes is het verstandig vooraf te reserveren. Op Google vindt u diverse mogelijkheden.

Reis advies

Ons advies: ga naar Harlingen met het openbaar vervoer (i.v.m. lastig parkeren in Harlingen) of met de fiets, het is ongeveer 8 kilometer. Die u meeneemt op de boot. (hoewel niet op alle diensten mogelijk)

Trein of bus naar Harlingen

U kunt met de trein of bus naar Harlingen reizen.
Voor beiden: kijk op www.arriva.nl voor dienstregeling (zowel bus als trein!)
In Harlingen kunt u tot de veerbootterminal doorreizen. De dienstregeling is afgestemd op de afvaarten van de veerdienst. En het is nog steeds mogelijk om losse vervoersbewijzen te kopen in de bus.

De beste instaphalte voor de bus is aan de Voorstraat bij het Sjûkelân (tussen de twee torens) Lijn 97. Terug stapt u uit bij de halte er tegenover in de Vijverstaat.

Veerdienst Waddeneilanden

Dagelijks varen er diverse veerdiensten van Harlingen naar Vlieland en Terschelling. Met name in het hoogseizoen kunt u vaak kiezen uit veel diensten. Het is wel verstandig om vooraf te reserveren. Voor info over en het reserveren van de veerdienst (zowel Vlieland als Terschelling) gaat u naar:
www.rederij-doeksen.nl