Culturele Hoofdstad 2018

2018 is al begonnen!

Leeuwarden is in 2018 samen met Valletta (Malta) culturele Hoofdstad van Europa. Na een spannende selectieprocedure waaraan meerdere Nederlandse steden mee dongen naar deze prestigieuze titel, werd Leeuwarden de verrassende en terechte winnaar.

Provincie Friesland

Culturele Hoofdstad 2018 wordt omarmd door de hele provincie Friesland. Immers het oorspronkelijke idee was om alle Friese Elfsteden in zijn geheel te presenteren als Culturele Hoofdstad. Echter moest er voor één stad gekozen worden en dus werd het de Friese hoofdstad.

Mienskip

Het samenbindende thema luidt: Mienskip, Fries voor het begrip “samen”. Ook in Franeker vinden culturele activiteiten plaats. Het programma is volop in ontwikkeling. Bijzonder is dat in elk van de Friese Elfsteden een fontein van een bijzondere spraakmakende internationale kunstenaar wordt geplaatst. De Parijse kunstenaar Jean-Michel Othoniel, bekend van bijzondere glas-sculpturen, gaat de fontein van Franeker ontwerpen.

Voor alle activiteiten, projecten en manifestaties in het kader van Culturele Hoofdstad verwijzen we graag naar de officiële website: www.friesland.nl